Rakastan marenkeja, mutta niiden pitää olla kuivia ja rapeita. Tässäpä teille resepti jolla saat tehtyä rapeita marenkeja! Teen kerralla kolme tai nelinkertaisen reseptin. Marengithan periaatteessa säilyy kauan, meillä ne kyllä tulee syötyä heti... Kuvan marengit on pursotettu muovipussin kanssa, kun en löytänyt pursotinpussia mistään.

 

 

Marenki

1 valkuainen

3/4 dl tomusokeria

Erottele keltuainen ja valkuainen. Jos valkuaisen joukkoon tippuu vahingossa keltuaista, saat sen poistettua helpoiten kananmunan kuorta apuna käyttäen. Vaahdota valkuainen. Jatka vatkaamista ja lisää vähitellen joukkoon tomusokeri. Jatka vatkaamista 5-10 min, sokeri 'sulaa' joukkoon ja seoksesta tulee jämäkkää, mutta varo ettei kuitenkaan liian kovaa jolloin seoksesta tulee 'möykkymäistä'.

Pursota pellille tai nostele lusikalla pieniä nokareita pellille. Voit laittaa useamman pellin uuniin samaan aikaan. Paista 50 asteessa 2-3 tuntia. Laita virta pois ja avaa uunin luukku, anna uunin jäähtyä ja ota vasta sitten marengit pois.