Ohjeeseen ei alunperin kuulu puolukoita. Tähän versioon kuitenkin lisäsin n. 1 ½ dl puolukkasosetta ja en laittanut omenia ihan niin paljoa. Päällisestä tuli vähän kosteampi kuin mitä pitäisi, koska käytin pakastimesta suoraan otettuja omenia. Tuoreiden omenien kanssa päällinen on murumaisempi/kuivempi. Molemmat kylläkin yhtä hyviä. =)
Muorin omenamurupiirakka
Pohja:
2 ½ dl vettä
1 pss kuivahiivaa (25 g tuorehiivaa)
¾ dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
5 ½ dl vehnäjauhoja
75g sulatettua maidotonta margariinia (esim. Sunnuntai laktoositon)
Sekoita kädenlämpöinen vesi ja hiiva. Lisää muut aineet, viimeisenä sulatettu margariini. Levitä uunipellille.
Täyte:
omenalohkoja
(puolukkasosetta)
(sokeria)
Levitä omenalohkot limittäin (ja puolukkasose) taikinan päälle. Sokeria saa laittaa enemmän mitä happamimpia omenia/puolukoita käyttää.
Päälle:
100 g maidotonta margariinia
1 ½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
Sekoita aineet keskenään ryynimäiseksi seokseksi, helpoiten se käy vatkaimella. Levitä omenalohkojen päälle.
Paista uunissa 200ºC 20-25 mins.
Kommentit