Ohjeeseen ei alunperin kuulu puolukoita. Tähän versioon kuitenkin lisäsin n. 1 ½ dl puolukkasosetta ja en laittanut omenia ihan niin paljoa. Päällisestä tuli vähän  kosteampi kuin mitä pitäisi, koska käytin pakastimesta suoraan otettuja omenia. Tuoreiden omenien kanssa päällinen on murumaisempi/kuivempi. Molemmat kylläkin yhtä hyviä. =)

Muorin omenamurupiirakka


Pohja:

2 ½ dl vettä

1 pss kuivahiivaa (25 g tuorehiivaa)

¾ dl sokeria

1 tl suolaa

2 tl kardemummaa

5 ½ dl vehnäjauhoja

75g sulatettua maidotonta margariinia (esim. Sunnuntai laktoositon)

Sekoita kädenlämpöinen vesi ja hiiva. Lisää muut aineet, viimeisenä sulatettu margariini. Levitä uunipellille.

Täyte:

omenalohkoja

(puolukkasosetta)

(sokeria)

Levitä omenalohkot limittäin (ja puolukkasose) taikinan päälle. Sokeria saa laittaa enemmän mitä happamimpia omenia/puolukoita käyttää.

Päälle:

100 g maidotonta margariinia

1 ½ dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

Sekoita aineet keskenään ryynimäiseksi seokseksi, helpoiten se käy vatkaimella. Levitä omenalohkojen päälle.

Paista uunissa 200ºC 20-25 mins.